Salonul de iarnă al Medicilor a ajuns la a 39-a ediție

Cultură

Salonul de iarnă al MedicilorExpoziția “Salonul de iarnă al Medicilor” a fost inaugurată astăzi la Muzeul de Artă Cluj-Napoca. Clujenii au posibilitatea sa aprecieze din punct de vedere vizual  lucrări de artă a 40 de medici și farmaciști pasionați de artă până pe 30 decembrie. În cadrul expoziției va fi disponibil volumul antologic 1966-2009 care cuprinde texte reprezentative din critica de artă referitoare la expozițiile anterioare precum și peste 80 de pagini de reproduceri color.Salonul de iarnă al Medicilor

Tablourile abordează o tematică cât se poate de de diferită cum ar fi peisaje, naturi statice. “Mi se pare interesant că artiștii medici abordează și această zonă artelor plastice cum ar fi arta abstractă sau arta non-figurativă” a afirmat Călin Stegerean, director al Muzeului de Artă.

Pasiunea unora dintre medici vine din copilărie cum este și cazul Laurei Poantă, șef de lucrări la UMF Cluj care a absolvit Liceul de Artă.

Pentru Gabriela Trușcă, medic anestezist la Terapie Intensivă Râmnicu-Vâlcea, pictura reprezintă o modalitate de deconecta de la lumea inconjuratoare, de a se elibera de energiile negative acumulate în spital.

Angela Alecsandru

Foto: Ioana Filipaș

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts