“Unitate în diversitate” la nivel lingvistic

Educaţie UBB

Comisarul european pentru multilingvism, Leonard Orban (foto), a susținut astăzi prelegerea cu titlul “Multilingvismul – o punte de legătură pentru înțelegerea reciprocă”.

Comisarul european pentru multilingvism, Leonard Orban, a susținut astăzi prelegerea cu titlul ”Multilingvismul – o punte de legătură pentru înțelegerea reciprocă”Prelegerea a fost organizată de Universitatea “Babeș-Bolyai” și a avut ca temă principală de discuție necesitatea de a valorifica limba maternă și de a promova, în rândul tinerilor, învățarea limbilor străine.

“Cunoașterea limbilor străine deschide noi perspective profesionale constituind un avantaj real pe piața muncii.Cei care vorbesc mai multe limbi stăine pot avea acces mai ușor la mai multe servicii și se pot bucura de mai multe drepturi. De asemenea cunoscând mai multe limbi străine există șansa de a dialoga cu alte culturi de a înțelege ce înseamnă și a contribui la o societate multiculturală europeană”, a declarat comisarul european pentru multilingvism, Leonard Orban.

Cu ocazia acestei întâlniri a fost lansată broșura Comisiei Europene privind multilingvismul.

Dolgu Dana

Foto: Thomas Câmpean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts