Trei obiective de interes major inaugurate la Cluj

Din oraş Eveniment

Premierul Emil Boc a inaugurat astăzi la Cluj noul terminal de plecări al Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, Bastionul Croitorilor reabilitat și noul sediu al Direcției de Evidență a Persoanelor.

Clujenii pot vizita de astăzi Bastionul CroitorilorTerminalul de plecări al Aeroportului Internațional Cluj-Napoca reprezintă o investiție de peste 25 de milioane de euro, finanțarea fiind obținută printr-un credit bancar. Realizat în mai puțin de doi ani, acesta are capacitatea de a prelua anual 1,5 milioane de pasageri.

Tot astăzi a fost redat clujenilor Bastionul Croitorilor. Vestigiu al celui de-al doilea rând de fortificații construite în secolul al XV-lea, Bastionul Croitorilor este o emblemă a Clujului medieval și un obiectiv turistic extrem de important. Lucrările de reabililtare ale construcției au început în septembrie 2007 și au costat 2.012.980 lei.

Bastionul găzduiește de acum Centrul de Cultură Urbană, de unde clujenii pot afla informații referitoare la principalele proiecte de dezvoltare urbană și unde vor fi organizate consultări și dezbateri publice.

Premierul a tăiat și panglica noului sediu al Direcției de Evidență a Persoanelor de pe strada Moților nr.5, care a costat municipalitatea 1.810.000 lei. Aici sunt desfășurate, de către 39 de funcționari publici, activitățile specifice evidenței populației și stării civile.

În vizita de astăzi la Cluj, prim-ministrul Emil Boc a fost însoțit de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, și de ministrul Culturii, Cultelor și Patrimoniului Național, Theodor Paleologu.

Alina Radulov
Foto: Ioana Badea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts