“Lecție deschisă” relansează arta în Cluj

Cultură UBB Radio

GhicitoareaCiclul de conferințe dedicate artelor plastice a luat startul  aseară la Muzeul de Artă cu o primă “Lecție deschisă” dedicată lui Michelangelo Caravaggio.

Personalități de prestigiu din România și din alte state ale lumii vor încerca să introducă publicul clujean în domeniul artelor plastice și să explice interferența acestora cu celelalte arte.

“Inaugurăm în această seară o serie de conferințe pe care am intitulat-o „Lecție deschisă”. Aceste conferințe își propun cu adevărat să fie adevărate lecții de artă fară să fie concepute într-o manieră ex-catedra, dar vor fi niște conferințe pe care le dorim de la cel mai înalt nivel de competență posibilă. Acestea în ideea ca publicul să se apropie și pe această cale de opera de artă, să crească interesul pentru opera de artă și pentru ceea ce propunem noi aici la muzeu.” a declarat Directorul Muzeului De Artă Cluj-Napoca, Călin Stegerean

Cu ocazia acestui evenimet, criticul  român de artă Erwin Kessler, a realizat o comparație între cele două opere ale pictorului intitulate “Ghicitoarele”.  Criticul a reușit să explice diferențele simbolistice ale tablourilor, cât și limbajul non-verbal al acestora.

Ioana Scridonesi    

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts