Ziua Internațională a elevilor

Eveniment

Ziua Internationala a ElevilorZiua Internațională a elevilor a fost sărbătorită astăzi de către Uniunea liceenilor Maghiari din Romania. Cu această ocazie elevii maghiari au  organizat o serie de manifestații și momente artistice în Piața Unirii.

Uniunea liceenilor Maghiari este singura organizație de elevi care derulează asemenea evenimente. Participanții au sustinut o serie de scenete cu tema încălcării drepturilor elevilor, stipulate în cartea europeană a drepturilor elevului, accentul fiind pus pe libertatea de expresie.

Elevii de la liceele românești nu au fost invitați și nici contactați pentru a lua parte la acestă manifestație, pe motiv că Organizația liceenilor Români este o organizație politică, iar cea a elevilor maghiari independentă.

Deşi la eveniment au fost aşteptate câteva sute de liceeni, în final au participat aproximativ 50 de tineri, din Cluj și din județe ale Romaniei.
Participanţii la acţiune au format pe asfalt un bec din hârtie şi s-au  aşezat pe conturul acestuia iar la final au ridicat fiecare câte o foaie galbenă în mână, simbolizând aprinderea becului.

Ziua Internațională a elevilor a fost celebrată și la Bruxelles, România fiind reprezentată de 4 membrii ai organizației Uniunea liceenilor Maghiari din România.

Bogdan Tincu

Foto: Bogdan Tincu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts