Ziua Internaţională a Voluntarului a fost sărbătorită şi la Cluj

Eveniment Sănătate

Ziua Voluntarilor de Cruce Roşie a fost sărbătorită ieri şi în România. Cei peste 5000 de voluntari din toată țara au fost sărbătoriţi în cadrul unor evenimente festive organizate de filialele din ţară, în semn de recunoştinţă pentru efortul şi serviciile depuse în cadrul Misiunii fundamentale a Crucii Roşii Române.

„Ziua voluntariatului se sărbătorește în fiecare an. Toate organizațiile care desfășoară activități cu sprijinul voluntarilor organizează aniversări de ziua voluntariatului ca să scoată în evidență importanța voluntariatului pentru dezvoltarea societății. Chiar la Cluj există un Centru Național de Voluntariat Pro Vobis”,  a declarat managerul Andreea Furtună.

Anul 2011 este declarat Anul European al Voluntariatului, iar organizatorii îşi propun să pregătească diferite campanii de recrutare a voluntarilor, de popularizare a ideii de voluntariat în România. De asemenea, vor încerca să modifice legea voluntarului pentru a crea cât mai oportunităţi pentru persoanele doritoare.

Prin aceste evenimente se arată recunoştinţa faţă de cei care îşi aduc contribuţia la nivelul comunităţii şi fac  cunoscute modalităţile prin care putem contribui la îmbunătăţirea vieţii celor din jur.

__________

Teodora Iancu

Foto: www.crucearosie.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts