Ziua Europei sărbătorită la Cluj

Din oraş UE

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, Primăria Municipiului Cluj-Napoca şi Asociaţia Meşterilor Populari Clujeni continuă tradiţia sărbătorii Zilei Europei, mâine, 9 mai 2012.

Cu ocazia Zilei Europei vor fi organizate, ca în anii trecuţi, standuri de informare open air în municipiul Cluj-Napoca, pe aleea Matei Corvin din centrul oraşului. Totodată, în spiritul unităţii europene, Ascociaţia Meşterilor Populari Clujeni vor avea standuri cu produse tradiţionale specifice, spre vânzare.

În cadrul evenimentului au invitate să participe la standuri şi instituţiile de presă, astfel oferindu-le acestora oportunitatea de contact cu publicul larg şi distribuire de materiale informale şi promovare.

Lista invitaţilor cuprinde: Prefectura Cluj, Consiliul Judeţean Cluj, Camera de Comerţ şi Industrie Cluj, cele 7 structuri care implementează programele cofinanţate din fondurile structurale 2007+2013, în Regiunea Transilvania de Nord, Ispectorul Şcolar Judeţean
Cluj, UBB Radio Online, Centrul de Documentare Europeană (Facultatea de Studii Europene, UBB), Asociaţia Profesioniştilor în Presă Cluj şi partenerii în organizare.

La baza creării Uniunii Europene a stat propunerea prezentată de ministrul francez al afacerilor externe Robert Schuman, în 9 mai 1950. În urma Declaraţiei lui Schuman s-a hotărât crearea Uniunii Europene, astfel acesta primeşte şi titlul de Părinte al Europei.

“Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă. Contribuţia pe care o poate aduce civilizaţiei o Europa organizată şi activa este indispensabilă menţinerii unor relaţii paşnice. Asumandu-şi, timp de mai bine de 20 de ani, rolul de campioană a unei Europe unite, Franţa şi-a pus dintotdeauna eforturile în slujba păcii. Nu am reuşit să realizam o Europa unită şi ne-am confruntat cu războaie.”, a declarat ministrul de externe, Robert Schuman, la data de 9 mai 1950.

_____________

Mădălina Gorschi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts