Un loc aparte în cadrul Zilelor Cujului, aflat la prima ediţie în acest an, îl ocupă Festivalul Culinar Internaţional, găzduit de Restaurantul MEMO 10
Ziua de astăzi este dedicată culturii culinare italiene. “Giornata della Gastronomia” invită clujenii să deguste preparate tipic italieneşti precum pizza şi lasagna. Specialitatea cea mai originală pregătită de bucătăria italiană este vitel tone, un cotlet de porc cu sos de peşte cu un gust deosebit. De altfel o gustare mai uşoară care poate fi degustată este salata caprese cu mozzarella de bivoliţă.
“Ideea aceasta este o experienţă inedită care are ca scop promovarea restaurantelor cu tipic internaţional din Cluj-Napoca”, a declarat Gelu Visan, Directorul Cantinei Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.
Organizatorii se asteaptă şi astăzi la un număr mare de musafiri curioşi de gastronomia internaţională.
_______
Raluca Şteţco