TIFF reînvie Hotelul Continental

Divertisment Eveniment

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) readuce la viaţă Hotelul Continental din Piaţa Unirii printr-o serie de expoziţii din lumea modei. Astfel, sub egida TIFFFashion, în perioada 3-9 iunie, în cadrul expoziţiei Dressing the Story: Film & Theatre Costumes by Doina Levintza, vor putea fi admirate o parte dintre cele mai reuşite costume autohtone de film şi teatru într-unul dintre spaţiile clujene simbolice.

Moda a la TIFF

Doina Levintza, una dintre cele mai cunoscute creatoare de modă din România aduce în faţa  publicului clujean costumele premiate cu Gopo în 2009 ale filmului Restul e tăcere, dar şi ale altor pelicule extrem de îndrăgite: De ce trag clopotele, Mitică?, Profetul, aurul şi ardelenii, Dincolo de nisipuri sau Orient Express. Totodată, în cadrul aceleiaşi expoziţii vor fi expuse şi costumele realizate de Levintza pentru spectacole de teatru precum Richard al III-lea sau Portretul lui Dorian Grey.

Istoria filmului românesc în imagini

O altă expoziţie-eveniment programată în cadrul TIFF îl va readuce în atenţia publicului festivalului pe graficianul Klára Tamas, unul dintre cei mai activi realizatori de afişe de film din România înainte de 1989. Acesta a pregătit o colecţie de postere realizate pentru pelicule autohtone distribuite în ţară şi străinătate pe parcursul Epocii de Aur. Vernisajul expoziţiei va avea loc în data de 8 iunie unde sunt pregătite şi câteva surprize, iar Expoziţia Afişe de film românesc de Klára Tamás va fi deschisă între 3 şi 9 iunie.

Studenţii Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca vor fi prezenţi în TIFFFashion cu cele mai bune modele de vizualuri pentru materialele promoţionale ale ediţiei aniversare TIFF. Acestea vor fi expuse alături de materiale inedite din arhiva festivalului,iar cinefilii clujeni vor putea să vadă, pentru prima dată, diversele variante de vizualuri respinse la ediţiile precedente.

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania va avea loc în perioada 3-12 iunie 2011 la Cluj-Napoca şi între 15 şi 19 iunie, la Sibiu.

_________________

Andrada Lăutaru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts