Ziua copilului sărbătorită la Centrul Cultural Italian Cluj

Divertisment

Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită și la Centrul Cultural Italian din Cluj-Napoca.

În deschiderea evenimentului a fost invitat un grup muzical din Italia care a cântat la diferite instrumente muzicale. De asemenea, copii de la Palatul Copiilor au recitat poezi și au cântat câteva melodii în italiană.

Copii au participat în dublă ipostază: de sărbătoriți și de actori. Cei de la Liceul de Muzică, elevi de clasa a-IV-a au interpretat într-o piesă personajele celebre ale lui Ion Luca Caragiale din sceneta “Vizita”. Deși decorul scenetei a fost unul simplu: o masă și câteva scaune, prichindeii și-au spus replicile cu mare dezinvoltură. Momentul artistic al acestora a continuat cu un recital interpretat la vioară. Aceștia nu au uitat de binecunoscutul cântecel “O lume minuntă” așa că publicul prezent i-a acompaniat, trezind astfel emoția copilului din ei.

Alte cântece atât în limba română cât și în limba italiană au fost cântate de copii Școlii Deușu, comuna Chinteni. Micii artiști au format perechi și au dansat chiar și un dans tradițional italian numit Tarantella.

La final cei mici și-au etalat talentul artistic cu desene pe suprafața curții unde s-a desfășurat evenimentul iar cei mai mari au fost invitați să facă Karaoke.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural Italian în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca.

_________

Raluca Ștețco

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts