Ziua Adopției sărbătorită la Iulius Mall FOTO

Din oraş Educaţie

Ziua copiilor adoptați și a famililor lor se sărbătorește astăzi, până la ora 18:00, la Iulius Mall. Evenimentul este organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj (DGASPC) sub sloganul ,,Adoptă! Fii tu familia unui copil!”

La manifestare sunt așteptați specialiști din domeniul Protecției Copilului, familiile adoptoare împreună cu copii lor, precum și invitați speciali (tineri actori, clovni, elevi ai Liceului de Muzică ,,Sigismund Toduță” care vor susține recitaluri la vioară și flaut). Copiii din cadrul programului au pregătit un program artistic, ce include dans, muzică, teatru de păpuși, parada modei și ateliere de creație.

,,20 noiembrie este Ziua Națională a Drepturilor Copilului, motiv pentru care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj organizează în fiecare an un astfel  de eveniment  pentru a marca această zi. Unele din drepturile oricărui copil este de a avea o familie și de a avea un mediu în care să se poată dezvolta. Ziua de astăzi va fi o zi a bucuriei, în care să ne bucurăm de zâmbetele copiilor și bucuria lor de aceea o să fie multe momente artistice.”, a declarat Monica Filip, director adjunct al DGASPC.

Adopția este un proces extrem de complex care schimbă definitiv viața unei familii și a unui copil. Adopția implică multă responsabilitate, disponibilitate, devotament, înțelegere și deschidere din partea familiei adoptoare, potrivit DGASPC.

[imagebrowser id=100]

­­­___________

Diana Mărginean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts