Ziar închis din cauza asasinatelor asupra jurnaliștilor

Internaţional

Norte, un ziar din nordul mexican Ciudad Juarez, situat la granița cu SUA își va încheia activitatea, după 27 de ani de existență din cauza asasinatelor comise asupra jurnaliștilor, care rămân nepedepsite.

Decizia a fost luată de către proprietarul ziarului Oscar Cantu Murguia, prin anunțul făcut pe site-ul ziarului, încheiat cu:

„Întotdeauna  am încercat să relatăm cu cel mai mare grad de adevăr, obiectivitate, onestitate și transparență”.

Ultima ediție tipărită a ziarului a fost publicată duminică, 02.04.2017. Un număr de aproximativ 38 de jurnaliști au fost uciși în Mexic, începând din anul 1992, motivele pentru care aceștia au fost uciși, au avut legătură cu activitatea lor. Alți 50 și-au pierdut viața din motive care rămân necunoscute, conform organizației Committee to Protect Jorurnalists. Atât jurnaliștii, cât și mexicanii vor fi afectați de această decizie prin faptul că oamenii vor fi privați de informații care le-ar fi de folos.

Mexicul este clasat pe locul 149 în clasamentul organizației:,,Reporteri fără frontiere”, privind libertatea presei în lume, fiind țara cu cel mai mare risc, în afară de cele care se află în stare de război.

– Andreea Cătălina Bârsan / Sursa fotografiei: El Norte (Foto: Facebook)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts