Zecile de mii de sindicalişti adunaţi în Piaţa Victoriei cer demisia Guvernului

Eveniment Social

Zeci de mii de sindicalişti din au început în această dimineaţă cel mai amplu miting de protest din ultimii 20 de ani, în Piaţa Victoriei. Protestele vin ca urmare a măsurilor de austeritate anunţate de Guvern: reducerea cu 25 % a fondului de salarii, diminuarea cu 15 % a pensiilor şi tăierea altor indemnizaţii şi facilităţi.

Peste 20.000 de sindicalişti s-au adunat în Piaţa Victoriei pentru a participa la mitingul organizat de cele cinci confederaţii sindicale, în semn de protest faţă de scăderea salariilor şi pensiilor, potrivit estimărilor sindicaliştilor. Sindicatele au anunţat că vor veni astăzi în faţa Guvernului peste 60.000 de oameni. La miting sunt asteptaţi studenţi, pensionari, şomeri sau cetăţeni ai Capitalei.

Dascăli, funcţionari publici, medici, pensionari şi alte categorii de bugetari protestează la această oră, nemulţumiţi de măsurile de austeritate propuse de autorităţi şi cer demisia Guvernului şi a preşedintelui.

Aproximativ 1000 de sindicalişti clujeni din sistemul sanitar, din învăţământ, dar şi din administraţia locală au plecat la Bucureşti pentru a se alătura protestanţilor veniţi din toată ţara, pentru a-şi exprima nemulţumirile în faţa Palatului Victoria.

Protestatarii au adaptat melodia “Dansul pinguinului” situaţiei actuale:

“Un pinguin conduce Guvernul/şi totul se mişca greu, greu, greu

Un pinguin ce-aduce infernul/Dar se crede mare zmeu, zmeu, zmeu

Berceanu şi Udrea şi Blaga şi Oprea /Cu toţii-s conduşi de Boc, Boc, Boc Cu ei în

Guvern nu merge nimica / şi tot aici stă pe loc, loc, loc

Un pinguin conduce o gâscă / Care nu are spor, spor, spor”.

Alina Mihuţ

Foto: Mediafax

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts