Weekend: Tess Rally 2010 Braşov

CNR 2010 Sport

Prima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri (CNR) pe asfalt se va desfăşura în  acest weekend la Braşov .

Tess Rally 2010 va aduna la start peste 41 de participanţi, în condiţiile în care sezonul 2010 se anunţă destul de dificil din punct de vedere financiar. Oficial etapa de raliuri începe de vineri cu Superspeciala Brasov Rally Show ce se va desfăşura pe bulevardul Eroilor din centrul Braşovului. Sâmbătă vor avea loc probele speciale spre şi dinspre Sinca Veche cât şi proba Poiana cu startul din Râşnov. Prima etapă a CNR se încheie cu proba specială Babarunca pe senusrile dus şi întors , urmată de festivitatea de premiere.

Anul acesta echipa clujeană Napoca Rally Team devine, Napoca Rally Academy Cred că Napoca Rally Academy reprezintă o dezvoltare naturală a ceea ce am făcut până acum. Este un pas foarte important şi rămâne ca în saptamanile şi lunile viitoare să vă arătăm de ce şi cât este de diferit noul proiect al Napoca Rally Team.  Am vrut practic să grupăm toate iniţiativele noastre, pe toate planurile, sub un singur nume, a declarat pilotul Marco Tempestini.

Gruparea clujeană îşi propune o implicare mai profundă în societatea românească, atât pe plan sportiv, prin participarea directă în competiţiile automobilistice  şi prin susţinerea altor sporturi, cât şi pe plan social, prin organizarea de campanii sociale sau participarea la astfel de acţiuni organizate de alte instituţii.

Din Napoca Rally Academy fac parte echipajele Tempesta/Dorin Pulpea, Bogdan Marişca/Sebastian Itu, Danny Ungur/Tony Avram şi Vlad Cosma/Florin Dorca

Tess Rally anunţă şi câteva reveniri precum cea a lui Alexandru Piţigoi care va concura la bordul unui Renault Clio R3 sau cea a lui Adrian Răspopa care a lipsit un întreg sezon.

Aşadar Tess Rally 2010, raliu cu o veche tradiţie deschide sezonul competiţional 2010, format ca şi în anul precedent, din 8 etape ce se vor desfăşura conform calendarului competiţional anunţat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

Calendarul competiţional aici

Tess Rally 2010 – date tehnice
Lungime totala raliu : 220.00 km
Din care probe speciale : 101.60 km
Cea mai lunga proba speciala : “Babarunca” (PS7) – 28.10 km
Cea mai scurta proba speciala : “Brasov Rally Show” (PS1) – 1.20 km

Programul restricţiilor de trafic.

Vineri 16 Aprilie 2010

Brasov pe B-dul Eroilor între Hotel Aro Palace şi ING Bank, precum şi pe bretelele de legătura între SIF Transilvania – Oficiul Postal 1 – Primărie

În intervalul orar 16:30 – 20:30.

Sâmbătă 17 Aprilie 2010

1. DN 73A pe tronsoanele:

1.1. Zărneşti (iesire din localitate) – Poiana Mărului (intrare în localitate)

În intervalul orar 10:00-16:30

1.2. Sinca Nouă (ieşire din localitate) – Poiana Marului (intrare în localitate)

În intervalul orar 10:00 – 16:30.

2. DN 1E pe tronsonul:

2.1. Râşnov (Motel Acapulco) – Poiana Braşov – Braşov (Dealul Warthe)

În intervalul orar 13:45 – 17:00

Duminică 18 Aprilie 2010

DN 1A pe tronsonul:

Săcele (Braşov)  – Cheia (Prahova)

În intervalul orar 08:30 – 14:30

Prognoza Meteo

Vremea va rămâne instabilă până la sfârşitul de săptămână. Meteorologii prognozează vineri temperaturi maxime de 16 grade si minime de 4 grade Celsius, sâmbătă şi duminică temperaturile maxime vor depăşi 20 de grade Celsius, iar minimele din cursul nopţii vor coborâ la 6 – 8 grade.

UBB Radio vă invită să umăriţi online cursul evenimentelor de la TESS Rally 2010.

____________

Cătălin Nunu

surse: autorally.ro, raliulbrasovului.ro

foto: rallyphoto.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts