Volumul Jurnalism românesc în exil şi diasporă lansat la Cluj

Educaţie Eveniment

Jurnalism românesc în exil şi diasporăLansarea volumului “Jurnalism românesc în exil şi diasporă”, coordonat de Prof. univ. dr. Ilie Rad, a avut loc astăzi în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării.

Volumul a fost prezentat de Prof. univ. dr. Marta Petreu de la Facultatea de Istorie şi Filosofie şi Bogdan Hrib, director al Editurii Tritonic.

“Fostul simpozion şi acest volum sunt o împlinire culturală foarte importantă. […] Discutăm despre exil şi diaspora din interiorul României, nu din afara României, ceea ce este semnul foarte clar că exilul românesc s-a terminat.”, a declarat Prof. univ. dr. Marta Petreu.

Volumul reunește 21 de studii dedicate fenomenului jurnalistic din exil şi diasporǎ, prezentate în cadrul Simpozionului naţional de jurnalism, organizat la Cluj-Napoca, în luna octombrie a anului trecut.

Lucrările au fost realizate de cercetǎtori sau jurnalişti, care au analizat sau au intrat în contact cu presa din exil şi diasporă, atât la nivelul presei scrise, cât și la nivelul audiovizualului.

Mara Rusu

Foto: Alina Mihuţ

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts