Vladimir Filipov, Doctor Honoris Causa al UBB

Cultură Din oraş

Universitatea “Babeș-Bolyai” a acordat titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Vladimir Filipov, rector al prestigioasei Universități a Prieteniei dintre Popoare de la Moscova.

Universitatea “Babeș-Bolyai” a acordat titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Vladimir Filipov, rector al prestigioasei Universități a Prieteniei dintre Popoare de la Moscova Membru al Academiei Educației din Rusia și al Academiei Ucrainiene a Educației, Vladimir Filipov este matematician și fizician de renume mondial. Bibliografia sa impresionantă cuprinde 230 de titluri, 43 de cărți și studii consacrate unor cercetări complexe.

Vladimir Filipov a urmat cursurile de matematică în cadrul Universității Prieteniei dintre Popoare, pe care astăzi o conduce. Acesta a obținut profesura în analiză matematică în anul 1987, iar în 1999 Vladimir Filipov și Andrei Marga au semnat, la Moscova, în prezența prim-miniștrilor rus și român, acordul de echivalare a diplomelor între cele două universități.

Evenimentul de astăzi a fost extrem de important și datorită faptului că, după 30 de ani, Universitatea “Babeș-Bolyai” a decernat cel mai înalt titlu academic unei personalități din Rusia.

Alina Radulov

Foto: Otilia Chiș

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts