Visul unei nopţi de vară la Cluj-Napoca

Cultură Din oraş

Iubitorii de teatru au putut urmări astăzi la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca piesa intitulată „Visul unei nopţi de vară” de William Shakespeare.

1970_6682d

În regia lui Sorin Militaru, acesta reuşeşte să surprindă în piesă detaliile din lirica-feerică shakespeareenă şi sentimentală inspirată din marele poem a lui Spencer, Regina zânelor. Acţiunea se petrece într-o singură noapte unde imaginarul invadează realitatea şi sunt prezentate aventurile unui grup de actori amatori dintr-o pădure luminată de Lună şi relaţiile care se formează cu spiriduşii ce locuiesc acolo. Cristian Rus, scenograful, prin detaliile impresionante, a contribuit la întreţinerea atmosferei şi a ţinut publicul cu sufletul la gură în momentele în care sentimentele actorilor se aflau în contrast, trecând de la o extremă la cealaltă, de la iubire la ură, dând dovadă de un adevărat profesionalism actoricesc. Muzica originală a fost întreţinută de Vlaicu Golcea, accentuând totodată atmosfera de vis.

Spectacolul a început la ora 19:00 şi a durat 2h şi 40 de minute, cu o singură pauză. Preţul unui bilet a fost de 30 lei, 25 lei şi respectiv 15 lei, în funcţie de locul din sală. Elevii, studenţii şi pensionarii au beneficiat de 50% reducere.

– Elena Crăciun / Sursa fotografiei: Teatru Național

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts