Vino vara la FSPAC! – program dedicat elevilor de liceu din Cluj

Din oraş Studenti

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării va organiza vara aceasta un program dedicat elevilor de liceu din Cluj care va cuprinde diferite activități. Proiectul se va desfășura în perioada 19 iunie – 2 iulie, în intervalul orar 9.00-16.00, la sediul FSPAC de pe strada Traian Moșoiu, nr. 71 din Cluj-Napoca.

Proiectul “Vino vara la FSPAC”, are ca scop familiarizarea liceenilor cu studenția. În cadrul acestuia se vor organiza ședințe de consiliere și orientare în carieră. Proiectul se adresează în special elevilor proveniți din medii defavorizate.

Printre diversele activități pe care o să le cuprindă proiectul, se numără:

  1. Consiliere și orientare profesională
  2. Activități de informare și formare a elevilor. Astfel, aceștia vor avea posibilitatea să participe la cursuri similare cu cele din mediul universitar.
  3. Vizite de studiu.În cadrul acestei activități, elevii vor avea posibilitatea să viziteze diverse instituții din oraș, precum: Oprea Națională Cluj, Primăria Cluj-Napoca, TVR Cluj și multe altele.
  4. Ateliere de lucru pentru elevi. Acestea au ca obiectiv adaptarea liceenilor cu mediul fotografiei, cu realizarea de materiale publicitare, aceștia învățând să vorbească și în public.
  5. Activități recreative ce vor cuprinde: un Treasure Hunt în parcul Iuliu Hațieganu, vizionarea de spoturi publicitare și filme, dar și jocuri de societate.

În acest proiect se pot înscrie toți liceenii, urmând să fie selectați 30 de elevi, dintre care 25 vor face parte dintr-un grup defavorizat. Aceștia trebuie să îndeplinească una sau mai multe dintre următoarele condiții:

  • provin din familii cu venituri mici;
  • sunt discriminați pe baza identității/etniei (inclusiv romi);
  • trăiesc în zone rurale sau alte zone în care nu există școli în proximitate;
  • au unul sau ambii părinți care lucrează în străinătate;
  • au cerințe educaționale speciale.

Pe parcursul derulării proiectului, elevilor li se va asigura două mese zilnice, mic dejun și prânz; tricouri inscripționate; baterii externe pentru telefoanele mobile și multe alte suprize, după cum afirmă și organizatorii.

Proiectul „Vino vara la FSPAC”se va organiza o dată pe an pentru următorii 3 ani și este finanțat de Schema de Granturi pentru Universități, Școli de Vară din cadrul proiectului R.O.S.E (Romanian Secondary Education Project). Proiectul R.O.S.E este un proiect finanțat de către Banca Mondială și implementat de Unitatea de Management a proiectelor cu Finanțare Externă din cadrul Ministerului Educației Naționale.

Pentru înscrieri și  mai multe informații, accesați pagina: http://fspac.ubbcluj.ro .

– Gheorghița Boriceanu / Sursa fotografiei: http://fspac.ubbcluj.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts