Viitorul Universităţii Babeş-Bolyai, discutat în cadrul ultimei dezbateri a candidaţilor la funcţia de rector

UBB UBB Radio

În cadrul ultimei dezbateri publice dinaintea alegerilor viitorului rector al Universităţii Babeş-Bolyai, comunitatea academică a aflat de ce candidaţii nu ar fi potriviţi pentru această funcţie.

Pentru varianta „tradiţională”, cea de „rector magnificus”, Daniel David a declarat că nu îl recomandă nimic, întrucât el îşi doreşte să depăşească aceste limite tradiţionale. Într-o notă mai sensibilă,Cristina Ciumaş a declarat că unul din punctele ei slabe este doza prea mare de încredere pe care o are în oameni.

Analizele critice faţă de naţionalism şi neoliberalism sunt motivele pentru care unii ar putea-o califica drept incompatibilă pe Eniko Vincze cu funcţia de rector, consideră ea, iar faptul că vine din latura umanistă este singurul minus pe care profesorul Ioan Aurel Pop consideră că îl are.

Cea de-a treia dezbatere s-a desfăşurat în Auditorium Maximum şi a fost inaugurată de către Preşedintele Comisiei de Alegeri a UBB, Răzvan Nistor, iar moderatorul a fost jurnalistul Mihnea Măruţă. Desfăşurată în lipsa candidatului Decebal-Radu Ciurchea, dezbaterea a fost împărţită în câte patru etape anunţate de câte o întrebare, însoţite de prezentarea programelor manageriale în câte 8 minute, minutul de aur (opţional, pentru o scurtă completare) şi un ultim mesaj din partea fiecăruia din cei patru candidaţi prezenţi.

Cea de-a treia dezbatere publică dinaintea alegerilor viitorului rector al Universităţii Babeş-Bolyai este şi cea mai importantă, întrucât mai sunt doar două zile până la vot.

__________

Oana Moisil

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts