Victor Ponta: „Fără depolitizare, educaţia nu are o şansă reală de a sta pe propriile picioare” (foto)

Educaţie Eveniment

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, astăzi, în cadrul întâlnirii cu presa clujeană, că cea mai bună soluţie pentru legea educaţiei naţionale este depolitizarea ei. Întrucât proiectul de lege vizează elevii, studenţii şi profesorii, aceştia nu trebuie să fie afectaţi de schimbările dese din conducerea politică.

Liderul PSD a subliniat, în cadrul conferinţei de astăzi, una din temele cele mai importante care vor fi dezbătute în Comisia de Învăţământ din Senat. Conform acestuia este foarte important de discutat accesul la educaţie:

„Pentru un copil dintr-o familie săracă nu există nicio altă şansă de a avea un viitor decât accesul la educaţie. În această perioadă sistemul educaţional românesc suferă de un alt tip de discriminare, o discriminare nu pe criterii etnice, politice sau regionale, ci pe criterii de resurse financiare ale părinţilor.”

Totodată, Victor Ponta a spus că în condiţiile în care cele mai mari investiţii nu se fac în învăţământ şi în sănătate, România este ameninţată să dispară.

La eveniment s-a adus în discuţie şi problema românilor plecaţi în străinătate. Întrebat cum anume se va rezolva aceasta, Victor Ponta a declarat: „Cred că trebuie să avem programe de reintegrare. La nivelul Uniunii Europene există un fond important pus la dispoziţia statelor membre pentru a-şi reintegra cetăţenii plecaţi la muncă în străinătate şi pentru a combate şomajul. Problema României este că nu a accesat un euro din acele fonduri.”

La conferinţa de astăzi au mai participat europarlamentarul Corina Creţu, senatorul PSD Alexandru Cordoş, preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan şi deputatul  Cornel Itu.

[imagebrowser id=75]

_________

Oana Moisil

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts