Vezi de unde îți poți cumpăra un brad anul acesta!

Administraţie

În acest sezon de iarnă Primăria Municipiului Cluj-Napoca va organiza piețe voalante pentru a se comercializa brazii de Crăciun, pe platoul Sălii Sportului “Horia Demian” și în toate cartierele. Primăria încearcă să-i încurajeze pe comercianți să vândă la prețuri cât mai mici.

Toți cei care au depus cerere la Primărie pentru locuri de vânzare a brazilor de Craciun vor primi loc gratuit pe platoul Sălii Sportului ”Horia Demian” în perioada 15-24 decembrie. Primăria a abandonat sistemul de atribuire a amplasamentelor pentru brazi și taxa de autorizație de comerț pe domeniul public. Astfel comercianții nu mai trebuie să se preocupe de costurile locului de vânzare și vor fi grupați în mai multe locații special amenajate.

Pentru clujenii care nu vor avea timp și posibilitatea de a se deplasa în centrul Clujului, Primăria va organiza piețe voalante în fiecare cartier în locurile piețelor voalante pentru producători: piața Ira pentru cartierul Mărăști, piața 14 Iulie pentru cartierul Grigorescu, strada Zorilor pentru cartierul Zorilor, strada Unirii (capăt linia 3) pentru cartierul Gheorgheni și strada Bucium pentru cartierul Mănăștur.

“Încercăm astfel să-i determinăm pe comercianți să scadă prețul la brazi, astfel încât orice clujean să-și poată permite achiziționare de brazi cu organizarea sărbătorilor de iarnă” a declarat Radu Moisin,viceprimarul cu atribuții delegate de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Poliția Locală va efectua controale zilnice pentru o bună desfășurare și verificarea actelor comercianțiilor. Comercianții pot fi persoane fizice cât și juridice care trebuie să aibă documente  de proveniență și aviz de însoțire a materialelor lemnoase reglementate prin legislația silvică specifică. Amenzile pentru cei prinși făra acte și care vând în afara locurilor special amenajate este de 1000-1500 lei pentru persoane fizice, respectiv 6000-20000 lei pentru persoane juridice. Brazii confiscați vor fi predați pentru valorificarea Ocolului Silvic Cluj.

_____________

Mihai Cistelican

Foto: efirme.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts