Verdict în cazul concedierii a 60 de angajați de la Bechtel

Social UBB Radio

Verdict în cazul concedierii a 60 de angajați de la BechtelInspectoratul Teritorial de Muncă Cluj (ITM) a finalizat controlul asupra modului în care compania Bechtel a concediat, din motive necorespunzătoare, 60 de angajați români în cursul lunii ianuarie.

Astfel, Bechtel nu a respectat procedura de evaluare preababilă a lucrătorilor conform Contractul Colectiv de Muncă. De asemenea, cu toate că salariații erau angajați ca necalificați, chestionarul utilizat pentru evaluarea performanțelor profesionale conține întrebări cu specific pentru personalul calificat.

A mai fost încălcat dreptul salariatului la o apărare corectă împotriva unei concedieri nelegale, întrucât în cadrul dezbaterilor Comisiei nu au fost consemnate opiniile acestuia supus procesului de evaluare.

„Este evident faptul că angajatorul, care disponibilizează în acest fel 60 de salariați, nu urmărește decât mascarea unei proceduri de concediere colectivă în concedieri pentru motive care țin de persoana salariaților, în speță pentru necorespundere profesională” , a declarat Emilian Roșca, directorul ITM Cluj.

Inspectoratul teritorial de muncă cere companiei Bechtel întocmirea unei proceduri de evaluare preababilă a lucrătorilor în situația în care se impune concedierea pe motive de necorespundere profesională. De asemenea, se cere respectarea întomai a dispozițiilor legale cu privire la concedierea salariaților pe temeiul necorespunderii profesionale.

Dana Iernuțan

Foto: www.autostradatransilvania.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts