Eurobarometru: Europenii sunt, în general, mulţumiţi cu viaţa pe care o duc

Social UBB Radio

EurobarometruEuropenii sunt, în medie, relativ mulţumiţi de situaţia lor personală, însă mai puţin mulţumiţi atunci când este vorba de situaţia economică, serviciile publice şi politicile sociale din ţara lor, arată un sondaj de opinie publicat astăzi.

De asemenea, Eurobarometrul arată că există diferenţe mari între ţări. Cetăţenii ţărilor nordice şi ai Ţărilor de Jos sunt în general cei mai satisfăcuţi de propria situaţie personală.

Cele mai coborâte niveluri de satisfacţie au fost înregistrate în Bulgaria, urmată de Ungaria, Grecia şi România.

„Este încurajator faptul că, în ciuda situaţiei economice dificile, majoritatea europenilor sunt satisfăcuţi de viaţa pe care o duc, chiar dacă există o oarecare îngrijorare în ceea ce priveşte viitorul”, a declarat Vladimír Špidla, Comisarul Uniunii Europene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Egalitate de Șanse.

Sondajul special Eurobarometru privind climatul social este primul dintr-o serie de sondaje anuale de monitorizare a bunăstării subiective a cetăţenilor europeni. Acesta a fost realizat în perioada mai-iunie 2009 cu date colectate de la cetăţenii din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Mara Rusu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts