Vaccinarea cu AstraZeneca devine valabilă pentru toate categoriile de vârstă

Sănătate UBB Radio

CNCAV decide vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă de acum înainte. Decizia a fost luată ca urmare a interesului din ce în ce mai scăzut față de vaccin și a situației pandemice îngrijorătoare, cu peste 4.500 de cazuri COVID-19 pe zi.

Sursa foto: Pixabay

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, susține că o treime din cei programați la vaccinare cu AstraZeneca nu s-au prezentat și peste 200.000 s-au retras, conform G4Media.

De asemenea, președintele comitetului precizează într-o altă conferință de presă difuzată de Mediafax, faptul că EMA (European Medicines Agency) a stabilit beneficiile vaccinării ca fiind peste riscurile acestor eventuale efecte secundare. În plus, a evidențiat faptul că nu s-au identificat factori de risc legați de sex, de vârstă, motiv pentru care nu au fost restrânse condițiile de utilizare.

Desigur, părerile sunt împărțite, unii consideră vaccinul drept „singura lor salvare”, pe când restul nu se riscă sa le „implanteze cineva vreun cip”.

„Sincer, nu văd acest vaccin ca un scut contra COVID, prefer să mai analizez situația. Atâta timp cât nu devine obligatoriu și atâta timp cât nu va reprezenta o condiție pentru anumite activități sau deplasări, nu doresc să mă vaccinez.”, a precizat o persoană care este contra vaccinării.

În momentul actual, sunt disponibile 98780 de locuri pentru programare, dintre care 17072 pentru Pfizer, 4965 pentru moderna și 76743 pentru  AstraZeneca.

Sursa foto: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/

Sursă foto: Pixabay 

Chiriac Adina

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts