USL a contestat Codul Muncii la Curtea Constituţională

Eveniment UBB Radio

Uniunea Social Liberală (USL) a depus, astăzi, o sesizare la Curtea Constituţională privind Codul Muncii. Opoziţia solicită Curţii Constituţionale să se pronunţe şi pe fond, asupra unor prevederi din legea de modificare a Codului Muncii, considerate contradictorii cu textele din legea fundamentală legate de dreptul la muncă, dreptul la asociere, dreptul la grevă, dreptul la salariu şi la un nivel de trai decent, informează Mediafax.

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Mircea Duşa, a precizat că sesizarea depusă la Curtea Constituţională este semnată de 112 deputaţi PSD, PNL şi PC. Dușa a adăugat că sesizarea acuză „modul abuziv în care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament, evitând dezbaterea asupra Codului Muncii”.

Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament pe Codul Muncii, săptămâna trecută. Opoziţia a depus o moţiunea de cenzură care a fost dezbătută miercuri după-amiază. Moţiunea de cenzură a fost respinsă, miercuri seară, rezultatul indicând 216 voturi valabil exprimate, dintre care 212 „pentru” şi patru „împotriva” demersului opoziţiei. Pentru adoptarea acesteia erau necesare cel puţin 236 de voturi favorabile, informează România Liberă.

__________

Ana Giol

Foto: valcea-news.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts