Universități din România și din străinătate la “Universitaria”

Educaţie

“Universitaria”Centrul Expozițional Expo Transilvania și-a deschis de astăzi porțile pentru toți elevii de clasa a XII-a care vor să urmeze cursuri universitare. Târgul internațional specializat în servicii academice ”Universitaria” se află la cea de-a 11-a ediție și poate fi vizitat până vineri între orele 10 și 18.

Oferta din acest an este extrem de complexă, astfel încât cei care vin la ”Universitaria” pot găsi variantele cele mai optime pentru a urma o facultate performantă. Târgul se adresează tuturor categoriilor de elevi, fiind prezente de la școli postliceale, academii militare, până la universități din străinătate.

Pregătirea, inteligența, talentul elevilor români au determinat numeroase facultăți din Europa si America să vină anul acesta în Cluj pentru a-și prezenta ofertele educaționale: “Este de remarcat faptul că prin prezența universităților din cele 13 țări, competiția deja crește. Nu mai este o competiție locală, regională, națională, ci iată, devine o competiție nu numai europeană, ci internațională, având în vedere că sunt universități din Canada și SUA, care vin si caută elevi capabili, cu o educație preuniversitară aparte și știu că îi găsesc aici, în România”, a afirmat Ioan Avram, directorul executiv al Expo Transilvania.“Universitaria”

Pe lângă universități, la Expo Transilvania sunt, de asemenea, prezente și instituții locale, centre culturale și companii care oferă educație antreprenorială, training vocațional și cursuri de limbi straine. Teatrul National, Teatrul Maghiar de Stat, Opera Română din Cluj și Opera Maghiară și-au adus reprezentanți la târgul ”Universitaria”, dorind promovarea activităților culturale în rândul  tinerilor. ”S-au adus și instituții care pot să atragă, să angajeze tineri absolvenți talentați, bine pregătiți , așa cum absolvă ei instituțiile de învățământ. Acesta este scopul pentru care sunt  aici teatrele și Opera”, a adăugat Ioan Avram.

Zilele acestea la ” Universitaria” sunt așteptați cât mai mulți elevi, în acest scop, fiind informate toate Inspectoratele Scolare, liceele din județul Cluj, dar și din județele limitrofe.

Delia Marinescu

Foto: Gabriel Galgoczy

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts