O nouă generaţie de lumini

Educaţie

o nouă generație de luminiCel mai performant sistem de lumini video de studio le-a fost prezentat studenţilor şi jurnaliştilor profesionişti clujeni în cadrul unui work-shop organizat în Studioul TV al Catedrei de Jurnalism de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Sistemul profesionist este câştigător a două premii Emmy şi a unui Oscar şi este folosit în marile studiouri de televiziune din lume.

“Aceste lumini sunt foarte folosite în televiziune şi fotografie, în special pentru fotografia de produs, pentru că poate fi uşor de controlat. Sistemele optice reuşesc să răspundă celor mai exigente cerinţe ale or“The two faces of light” icărui fotograf sau om de televiziune. Lumina este mult mai clară, extrem de versatilă. Echipamentele sunt foarte bine dotate pentru a proiecta acest tip de lumină”, a declarat managerul de producţie al 4K, Catalin Rudolf.

Work-shop-ul a fost organizat de firma 4K care asigură suport tehnic profesionist la marile concerte din ţară şi străinătate. Anul acesta, spre exemplu,  firma colaborează cu formaţia “Iris” în turneul naţional.

Demonstraţia prezentată la Cluj, intitulată “The two faces of light”, va continua în zilele următoare la Iaşi, Timişoara şi Constanţa.

Bogdan Tincu

Foto: Alina Mihuţ

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts