Sondaj: Universitatea Babeș-Bolyai pe locul întâi la nivel național

UBB

Conferința ”Ranking-urile universitare, instrumente ale managementului calității”, a fost susținută ieri, de către coordonatorul Departamentului de Politică de Planificare Strategică, UBB, Șerban Agachi.

Principala temă de discuție a făcut referire la poziția pe care o ocupă universitatea UBB în țară, dar și în clasificarea celor aproximativ 30.000 de universități din lume. Într-un sondaj național făcut în 2006, care se realizează din cinci în cinci ani, Universitatea Babeș-Bolyai a ieșit pe locul întâi, fiind urmată de Universitatea A.I. Cuza din Iași, iar pe locul trei, USAMV din Timișoara. Pe plan internațional, UBB ocupă locul 702 în acest an în clasificarea Taiwan, 601 în Thes QS, și se află printre primii 700-800 în clasificarea Shangai din 2007.

Șerban Agachi a declarat că scopul acestei clasificări este de a orienta studenții și părinții în peisajul diversificat al instituțiilor de învățământ superior. Părerea acestuia despre calitatea ranking-urilor este că acestia sunt difuze, în lume punându-se accesul numai pe procesul didactic. Pentru a fi competitivă, o universitate trebuie să se bazeze pe cercetare, condiții bune de predare și consultanță competitivă.

Adelina Parvu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts