Universitatea Babeș-Bolyai și-a deschis din nou porțile

Educaţie Eveniment

Deschiderea oficială a anului universitar 2012-2013 a fost găzduită ieri de sala Aula Magna.

Reprezentanții Universității dar și alte personalități clujene au subliniat cu această ocazie importanța redeschiderii anului universitar pentru comunitate.

Rectorul Universității Babeș-Bolyai, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop a ținut să precizeze că dorește păstrarea nivelului ridicat de calitate a actului didactic.

„Vrem ca noul an universitar să se deruleze sub semnul “Tradiţiei şi excelenţei”, să ne conducă la rezultate deosebite în cercetare şi educaţie şi să ne plaseze pe locul meritat între celelalte universităţi din lume.”

De asemenea, el a mai adăugat că “Universitatea are nevoie permanentă de dinamism, de schimbare, de adaptare, în acord cu evoluţia lumii şi a ţării. Fiind o comunitate, universitatea noastră se sprijină pe coeziunea tuturor membrilor săi, sub semnul interculturalismului, al multilingvismului, al diversităţii spirituale. Or, această coeziune nu vine de la sine, ci se construieşte cu eforturi, ivite din dăruire, din pasiune, din raţiune şi din foarte multă iubire”.

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts