Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în topul celor mai bune centre universitare la nivel mondial

UBB UBB Radio

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este prima universitate a țării ce intră în clasamentul academic Center for World University Ranking (CWUR), ocupând poziția 871 potrivit documentului făcut public. Pentru a realiza acest clasament au fost analizate 19.788 de universități din întreaga lume.

„Există   multe   clasamente   internaționale   ale   universităților, unele   academice   (mai   mult   sau   mai   puțin   complexe),   altele   non-academice. Acesta este primul ranking academic global din acest an focalizat pe toate cele trei misiuni universitare: educație, cercetare, relația cu societatea și mă bucur să văd că UBB are o performanță foarte bună. Rankingurile sunt pentru noi în primul rând mijloace de diagnostic   instituțional,   pentru   a   putea   implementa   apoi   politici academice   validate   științific   (evidence-based).   UBB   se   află   mereu între   primele   universități   în   țară   în   rankingurile   internaționale (adesea   prima),   ceea   ce   arată   calitatea   mediului   academic, încurajând astfel   absolvenții   de   liceu   să   devină   partea   a   acestei comunități de tradiție și excelență, pentru a deveni buni specialiști și buni cetățeni”, transmite rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Și anul trecut, Universitatea Babeș-Bolyai a fost prima universitate românească înscrisă în același top, ocupând locul 862.

Universitatea din Cluj-Napoca a mai fost menționată și în alte clasamente academice internaționale. În anul 2020, aceasta a fost singura universitate românească inclusă în Academic Ranking of World Universities sau clasamentul universităţilor Shanghai, după cum mai este cunoscut acesta, ocupând un loc la nivel mondial între pozițiile 701-800. Acest clasament este unul dintre cele mai prestigioase clasamente internaționale ale universităților prin prisma indicatorilor de excelență, de educație și de cercetare folosiți în analiză.

Și Rankingul Leiden arată faptul că Universitatea Babeș-Bolyai ocupă o poziție fruntașă în clasament, fiind tot prima universitate românească din acest top.

Center for World University Ranking (CWUR), este o organizație cu mare însemnătate pentru domeniul educației universitare, iar clasamentele realizate de către aceștia sunt recunoscute și respectate datorită gradului ridicat de calitate, transparență și obiectivitate.

Sursa foto: Facebook UBB

Albu Ionuț

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts