Universitatea Babeș-Bolyai a majorat bursele studenților

UBB
Sursa fotografiei: Facebook CSUBB
Sursa fotografiei: Facebook CSUBB

Consiliul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a aprobat joi, 7 aprilie, mărirea burselor. Astfel, studenții cu cele mai bune rezultate vor beneficia din semestrul al II-lea al anului universitar 2015-2016 de burse mult mai mari.

Decizia a fost adoptată după consultarea reprezentanților studenților cu păstrarea proporției existente până acum, conform căreia bursele de merit reprezintă 15% din totalul burselor alocate, cele de studii 75% din total, iar bursele de ajutor social acoperă 10% din totalul burselor.

Dacă până în acest semestru valoarea unei burse de merit nu depășea 420 de lei,unei burse de studiu 350 de lei sau de ajutor social, 170-300 de lei, iată că din acest semestru lucrurile stau astfel. Astfel, studenții cu cele mai bune rezultate vor primi o burse de merit în valoare de 480 de lei, burse de studiu în valoare de 420 de lei, iar în ceea ce privește bursele de ajutor social acestea ajung până la 210 sau 350 de lei.

Dan Lazăr, prof. univ. dr. și totodată prorector responsabil cu finanțarea fondurilor europene și informatizare, a declarat faptul că prin această majorare se urmărește ajutarea și motivarea studenților Universității Babeș-Bolyai, chiar dacă acest lucru înseamnă un efort suplimentar din partea conducerii. Acesta a mai declarat că fondul burselor vine de la bugetul de stat, dar și al Universității care contribuie cu aproximativ 15% în susținerea burselor.

Numărul studenților din cadrul Universității Babeș-Bolyai care primesc, până în acest moment, burse se la bugetul de stat depășește 4.400 de lei.

– Cristina-Ioana Năstasă / Sursa fotografiei: Facebook CSUBB

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts