Unirea Principatelor Române sărbătorită la Cluj

Administraţie Din oraş

Sute de oameni s-au adunat în Cluj pentru a sărbători Unirea Principatelor Române: Moldova şi Ţara Românească. Manifestaţiile care au avut loc cu ocazia a celor 152 de ani de la Unire s-au desfăşurat fără niciun incident din partea publicului.

Oficialităţile au dat start evenimentului cu intonarea “Imnului României”, moment în care cei prezenţi s-au alăturat şi au cântat şi ei imnul.

Evenimentul a continuat cu o slujbă religioasă în memoria eroilor morţi în luptă, iar apoi au fost depuse jerbe şi coroane de flori la bustul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza de către autorităţile prezente. Dintre instituţiile care au depus omagii, în număr de 29, amintim Parlamentul României, Primăria şi Consiliul Judeţean Cluj şi Jandarmeria Cluj. Pe lângă aceştia şi reprezentanţi ai partidelor politice au fost prezenţi precum PDL, PNL şi PC.

În semn de solidaritate pentru cei răpuşi de moarte, detaşamentul de onoare a defilat prin faţa Catedralei Mitropolitane Cluj.

La final, clujenii prezenti la manifestatii au jucat hora unirii, hora care va continua de la ora 20.00, în Piaţa Avram Iancu, unde va avea loc şi un un foc de artificii.

Tot cu ocazia sărbătoririi Unirii, Regia Autonomă de Transport Public Cluj (RATUC) s-a alăturat manifestaţiilor şi a ancorat drapelul naţional pe autobuze şi troleibuze, care va flutura pe parcursul întregii zilei de astăzi.

________________________

Andreea Stăicuţ, Raluca Şteţco

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts