Un pianist de renume mondial la Cluj

Cultură UBB Radio

Freddy KempfPianistul Freddy Kempf, unul dintre cei mai de succes tineri artiști ai scenei internaționale, va concerta pentru prima dată în România pe 15 ianuarie, ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Artistul va fi susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat “Transilvania” și dirijorul Nicolae Moldoveanu.

Cei doi artiști au studiat împreună la Royal Academy din Londra, având împreună  o colaborare de peste 17 ani, iar pianistului îi face plăcere de fiecare dată să fie acompaniat de Nicolae Moldoveanu, după cum a declarat Freddy Kempf.

Pianistul Freddy Kempf s-a născut la Londra în 1977 și a început lecțiile de pian la vârsta de 4 ani .În 1992 a atins faima națională, când a câștigat Premiul BBC pentru Cel mai bun tânăr artist al anului, după o interpretare remarcabilă Freddy Kempfa Variațiunilor pe teme de Paganini, de Rachmaninov. Competiția internațională Ceaikovschi de la Moscova, din anul 1998,  i-a adus Premiul al III-lea, iar acest lucru l-a propulsat cu adevărat în atenția internațională. A colaborat cu cele mai bune orchestre ale lumii și dirijorii ei celebri precum Philharmonia Orchestra sub bagheta lui Sir Andrew Savis și a lui Kurt Sanderling.

Numit în presa rusă “eroul competiției”, Freddy Kempf a câștigat simpatia melomanilor, iar în scurt timp a fost asaltat cu numeroase oferte de concert și apariții televizate.

Diana Ulici

Gina Vacariu

Raluca Zamisnicu

Foto:Alina Mihuț

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts