Un nou proiect SMURD la Cluj-Napoca

Din oraş Eveniment

Sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Avram Iancu” va găzdui un Centru de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală.

Centrul de instruire va deservi, în principiu, judeţele Cluj, Bistriţa şi Baia Mare. Investiţia se ridică la suma de aproximativ 740 000 de lei, din care circa 84 200 au constituit echipamentele pentru instruire.

Centrul a fost înfiinţat cu scopul unei mai bune pregătiri a personalului de pe ambulanţe, poate găzdui între 12 şi 16 cursanţi care vor avea un regim intern ce cuprinde pregătire, cazare şi masă.

“Vorbim de cea mai mare investiţie a Fundaţiei pentru SMURD din fondurile colectate din 2%. Este o investiţie care constă într-o reabilitare a unei clădiri şi extinderea ei ca să ajungă un Centru de Pregătire modern pentru personalul paramedical din cadrul ISU”, a declarat Preşedintele Fundaţiei pentru  SMURD Raed Arafat.

Termenul de finalizare a proiectului este între 6 şi 9 luni de zile. La pregătiri vor putea participa şi persoane din afara ISU, în limita locurilor disponibile. Instruirea se va efectua pe baza unor module de descarcerare, pregătire teoretică şi practică.

“Necesitatea acestui proiect este cu atât mai mare cu cât ISU Cluj are 8 staţii în judeţ din care 6 sunt de urgenţă. În 2010 s-au înregistrat 7425 de intervenţii în judeţ dintre care 6396 au fost intervenţii ale SMURD”, a menţionat Inspectorul şef al ISU Cluj, Vasile Şomlea.

Astfel de centre mai există şi în Mureş, Timişoara, Craiova, Galaţi, Iaşi, Bucureşti.

_______________

Crina Chiorean

foto: razvanpascu.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts