Un mort și 12 arme furate

Administraţie Eveniment

Un subofițer a fost ucis și 12 arme au fost furate la ISU DorohoiUn subofiţer de la ISU Dorohoi a fost găsit mort, în această dimineaţă, în jurul orei 5:00. Potrivit primelor informații acesta ar fi fost ucis de un subofiţer din cadrul Inspectoratului care a dispărut cu 12 pistoale Carpaţi de calibrul 7,65 mm, un pistol de exerciţiu şi 240 de cartuşe pe care le-a furat din unitatea de pompieri.

Imediat ce incidentul a fost sesizat, s-a deplasat la fața locului o echipă de criminalişti, ofiţeri de poliţie şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani. De asemenea, a fost sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel Iaşi. În momentul de față nu se cunoaște cauza decesului, prefectul de Botoşani, Cristian Roman, a declarat că din cercetările făcute până în prezent, ofiţerul de la Detaşamentul de Pompieri Dorohoi a murit cel mai probabil din cauza loviturilor, dar informațiile concludente vor fi primite în urma autopsiei.

Reprezentanţii Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Botoşani exclud posibilitatea ca subofiţerul de la Dorohoi care şi-a ucis colegul să fi trecut frontiera, datorită timpului foarte scurt de la comiterea crimei și sesizarea autorităților.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Botoşani, inspector Minodorea Răcnea, a declarat: “până acum nu avea timpul necesar să treacă frontiera pentru că punctul de la Racovăţ, care este mai aproape de Dorohoi, se deschide abia la ora 10.00, iar celălalt punct de graniţă din judeţ, de la Stânca Costeşti, este departe, ajungându-se acolo în aproximativ două ore, de la Dorohoi”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Alin Maghiar, o echipă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) se va deplasa la Dorohoi, pentru a efectua o anchetă internă.

Cristina Antonescu

Foto: www.mediafax.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts