,,Un milion de stele” pentru familiile sărace

Din oraş Social

Bulevardul Eroilor a fost luminat  în această seară cu ajutorul unor candele aşezate pe zona pietonală din dreptul Catedralei greco-catolice “Schimbarea la faţă”.

Acţiunea  face parte din campania ,,Un milion de stele”, organizată de Confederaţia Caritas România, şi are ca scop principal sensibilizarea cetăţenilor pentru a face un gest de solidaritate faţă de persoanele care trăiesc în sărăcie şi sunt marginalizate social.

Gestul a constat în aprinderea de lumânări şi în donaţii în bani. Flăcările aprinse în candele au simbolizat persoanele care se confruntă cu neajunsurile şi excluziunea social. Fondurile strânse vor merge către familiile care au un venit mai mic de 260 de lei pe membru de familie adult.

,,Evenimentul ,,Un milion de stele” se întâmplă simultan în toate asociaţiile şi filialele Caritas din Europa. Este un semn de solidaritate faţă de cei săraci şi aflaţi în suferinţă. Fiecare participant poate aprinde o lumânare şi face o donaţie. Sumele adunate sunt pentru nevoile celor aflaţi în dificultate (copii, familii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi),” a declarat asistentul social, Simona Pop.

La această acţiune au susţinut un moment artistic Grupul Alegria format din 40 de copii din Parohia greco-catolică Sfântul Iosif, Grupa Notelor Muzicale formată din 10 elevi, Şcoala de dans Royal Dances.

În România acest eveniment caritabil are loc încă din anul 2009. În acest an, pe data de 12 noiembrie, începând cu ora 17.00, lumânările s-au aprins simultan în peste 30 de oraşe.

__________

Mihai Medan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts