Prima carte despre efectul tabloidizării presei sportive din România a fost lansată la Cluj-Napoca – Galerie FOTO

Din oraş Eveniment

“Crampoanele României şchioape. Tabloidizarea presei sportive româneşti” a fost lansată azi la Cluj-Napoca. În deschidere au vorbit rectorul Universităţii Babeş-Bolyai Andrei Marga, sociologul Vasile Sebastian Dâncu, lect. univ. dr. Viorel Nistor și fostul jurnalist clujean Tiberiu Fărcaş. La eveniment au mai participat redactorul şef de la Gazeta Sporturilor, Nicolae Szoboszlay, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Patrițiu Abrudan, dar și Directorul sportiv al Universităţii Cluj, Felix Grigore.

“Cartea este un studiu de pionierat în presa clujeană şi naţională despre un subiect delicat şi foarte controversat al zilelor noastre. Cartea se referă şi la tabloidizarea presei în general, dar şi la felul în care ziarele nu mai discută despre analize tehno-tactice, despre pregătirea jucătorilor sau tactici ale antrenorilor, ci despre chestiuni cât mai mondene care ţin de viaţa personală: maşini, călătorii, femei.”, a declarat fostul jurnalist clujean, Tiberiu Fărcaş.

De asemenea, şi rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Andrei Marga a rămas cu o impresie bună după lecturarea cărţii, care la începutul evenimentului a afirmat că “Rămâi captat de cartea tânărului Cristian Aszalos dedicată fenomenului presei sportive”.

Pe lângă Andrei Marga, un cuvânt de spus au avut şi sociologul Vasile Sebastian Dâncu, lect. univ. dr. Viorel Nistor și fostul jurnalist clujean Tiberiu Fărcaş.

“Cartea este un studiu al tablodizării presei sportive începând cu 1990 şi până astăzi. Bună sau rea este totuşi prima carte care abordează acest subiect în România. Subiectul este unul foarte controversat, despre care s-a scris foarte puţin”, ne-a spus autorul cărţii, Cristian Aszalos.

 “Este un studiu foarte curajos pentru un tânăr de nici douăzeci şi patru de ani. Atunci când am citit cartea am crezut că a scris-o cineva mai experimentat. Cartea, eu zic că se califică printre cele mai bune cărţi de presă sportivă din anul acesta” ne-a mai declarat Tiberiu Fărcaş.

Pe lângă cei prezenţi, la eveniment au luat parte şi părinţii jurnalistului Cristian Aszalos.

Jurnalistul Cristian Aszalos a activat în perioada 2008 – 2010 ca reporter la fostul săptămânal „Clujeanul”, iar din 2010 este redactor la cotidianul „Prosport”.

Prima lansare a avut loc la Reghin, în oraşul natal al autorului, în cadrul festivalului cultural internaţional „Ars Maris”. Următoarele oraşe în care va fi lansată cartea sunt Bucureşti, Târgu-Mureş şi Bistriţa.

[flagallery gid=2 name=”Gallery” skin=default]

 __________

Anca Baciu

Foto: MirceaRosca.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts