Un elev din București a obținut marele premiu la un concurs NASA

Educaţie

Tudor Coman, elev în clasa a VIII-a la Liceul Internațional de Informatică din București, a câștigat premiul întâi la un concurs organizat de NASA. Elevul a participat cu proiectul “Tharros”, în care a conceput detaliile unei baze în spaţiu pentru minimum 10.000 de oameni.

Pentru a participa la concurs, băiatul a făcut o cercetare detaliată privind proiecţia de radiaţii, resurse miniere spaţiale, surse de energie în spaţiu, sistem de susţinere a vieţii şi a făcut un model 3D al bazei sale.

„Oamenii au avut întotdeauna dorinţa de a explora mai mult decât ceea ce a fost descoperit. Acest lucru a ajutat la dezvoltarea de noi tehnologii şi la aflarea mai multor lucruri despre lumea înconjurătoare. Unul dintre motivele pentru a construi o colonie în spaţiu este acela că toate cunoştinţele dobândite prin construcţia acestei colonii i-ar putea face pe oameni să înţeleagă mai bine spaţiu“,

a precizat Tudor Coman în proiectul său.

La aceeaşi categorie, premiul doi a fost câştigat de Eliza Constantinescu, elevă în clasa a VII- a tot la Liceul Internaţional de Informatică.

În acest an au fost înscrise în concurs 1.500 de proiecte, trimise de la aproximativ 6.000 de elevi din întreaga lume, inclusiv India, Statele Unite ale Americii, România, Brazilia, Canada, Taiwan, Columbia, Pakistan, Japonia, Rusia, Thailanda, Turcia şi China. Concursul are ca temă crearea unei colonii în spaţiu, în care minimum 10.000 de oameni vor locui permanent. Participanții trebuie să pregătească un document imprimat de aproximativ 100 de pagini, incluzând toate detaliile unei aşezări în spaţiu.

Câștigătorii vor participa la Conferinţa Internaţională de Dezvoltare Spaţială, care va avea loc în Saint Louis, Statele Unite ale Americii, între 25 şi 29 mai.

Mădălina-Maria Stînea/Sursa fotografiei: http://www.europafm.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts