Un artist din Italia a vândut o sculptură „invizibilă” cu 15.000 de euro

Cultură UBB Radio

Artistul italian Salvatore Garau a reușit să-și vândă sculptura „invizibilă”, acum o lună, la prețul de 15.000 de euro, în urma unei licitații. Sculptura nu există fizic, susține artistul, dar „este în mintea creatorului”.

Conform The Independent, „Este o lucrare care îți cere să activezi puterea imaginației”, a spus Salvatore Garau despre sculptura sa.

„Vidul nu este altceva decât un spațiu plin de energie și, chiar dacă îl golim și nu mai rămâne nimic, conform principiului incertitudinii Heisenberg, că nimic nu are o greutate. Prin urmare, are energie condensată și transformată în particule, adică în noi”, a declarat acesta pentru publicația spaniolă Diario AS, despre piesa sa de artă intitulată Lo Sono, tradus „Eu sunt”.

Cu toate acestea, bărbatul de 67 de ani s-a apărat susținând că sculptura este mai mult un „vid”. La urma urmei, nu dăm noi o formă unui Dumnezeu pe care nu l-am văzut niciodată?”, a întrebat Salvatore. Artistul trăiește după principiul

„Acum există și va rămâne în acest spațiu pentru totdeauna. Tu nu-l vezi, dar există. Este făcută din aer și spirit.”

Lo Sono a fost scoasă la vânzare în luna mai la casa de licitații italiană Art-Rite. Estimarea de pre-vânzare a evaluat piesa de artă între 6.000-9.000 de euro, potrivit AS, însă ofertanții concurenți au ridicat prețul până la 15.000 de euro.

Norocosul cumpărător a plecat acasă cu un certificat de autenticitate și un set de instrucțiuni, unea dintre ele fiind faptul că lucrarea trebuie expusă într-o casă, cât  despre cealaltă, artistul italian a evidențiat faptul că

„este o lucrare care îți cere să activezi puterea imaginației, o putere pe care o are oricine, chiar și cei care nu cred că o au”.

Sursă foto: Screenshot de pe Instagramul artistului

Chiriac Adina

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts