Umor atipic la “Comedy Cluj”

Din oraş Eveniment

Juriul de la “Comedy Cluj” format din Dennis Dreith, Rolf Rudinger Hamacher, Noel Witts, Roger Grosvold și Matjaz Javsnik va decide câștigătorul Festivalului de Film, care va fi premiat sâmbătă, 22 octombrie la Gala de decernare a premiilor.

Cei patru membri ai juriului care au analizat filmele competiției sunt de părere că este minunat să fie părtași la eveniment, precum și faptul că au

avut ocazia să vadă atâtea lung-metraje. Despre simțul umorului din fiecare film din competiție, juriul declară că diferă de la țară la țară și este normal să se simtă acest lucru și oamenii să aibă reacții diferite. Un exemplu dat de juriu ar fi că cei din China nu râd la aceleași momente din film, la care se amuză cei din România.

Un detaliu scos în evidență de juriu este acela că festivalurile oferă șansa filmelor care au un buget mic să strângă public într-o sală de cinema și să vadă un altfel de comedie, decât cele americane cu care sunt obișnuiți. Umorul acestor comedii este atipic, departe de umorul clasic, de umorul cu care ei se delectează de obicei. Membrii juriului cred că datorită acestui fapt, filmele prezente la festival vor trece testul timpului și vor avea succes și peste câțiva ani, spre deosebire de cele care se filmează în ziua de astăzi și care reușesc să se bucure de o reacție pozitivă din partea publicului doar pentru scurt timp.

Organizatorii de la “Comedy Cluj” răspund afirmativ la întrebarea dacă publicul clujean gustă acest gen de comedii propuse pentru festival și precizează că sunt multumiți și de numărul de spectatori care au luat parte până în acest moment la eveniment.

_____________

Andreea Stăicuț

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts