A început recensământul populaţiei din Cluj

Administraţie Din oraş

Începând de astăzi şi până luni, în 31 octombrie se desfăşoară recensământul locuinţelor şi al populaţiei, atât în Cluj, cât şi în localităţile limitrofe.

Recensământul din acest an va fi cel mai complex recensământ de după 1989. Ultimul recensământ a avut loc în anul 2002, înainte ca România să fie membră UE.

Pentru recensământul din această toamnă au fost recrutaţi în perioada 21 iulie-19 august peste 2.000 de persoane dintr-un total de peste 3.300 de cereri. Programul unui recenzor pentru colectarea datelor este în intervalul orar 8:00-20:00.

Completarea unui formular va dura aproximativ 30 de minute. Chestionarele sunt legate de gospodărie, locuinţă/clădire, persoanele plecate în străinătate, persoane plecate pentru o perioadă îndelungată, personalul de recensământ, spaţiul colectiv de locuit şi persoane temporar prezente. Pe lângă întrebările la care clujenii sunt obligaţi să răspundă, există şi trei întrebări la care aceştia pot refuza răspunsul: cele referitoare la naţionalitate, religie şi limbă maternă.

În situaţia în care o persoană nu este găsită acasă, în locul acesteia poate răspunde un alt adult. Dacă recenzorul nu va găsi la domiciliu niciun locatar, acesta va lăsa un bilet în care va specifica data în care va reveni.

_____________________

Oana Alexa

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts