Cutremur de 7,3 grade pe scara Richter în Japonia

Internaţional UBB Radio

Un cutremur cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter a avut loc, vineri noapte ora în jurul orei, 22.31 ora Românie în sudul Japoniei, anunţă Reuters.

Potrivit Centrului Seismic Euro – Mediteranean seismul s-a produs la ora locală 5:31, la 52 mile est de Noha, capitala districtului Okinawa.

Autorităţile au emis alertă de tsunami.

Cutremurele sunt frecvente în Japonia, una dintre cele mai active zone din punct de vedere seismic.  Peste 20 % din cutremurele cu o magnitudine de peste 6 grade pe scara Richter se produc în Japonia

În octombrie 2004, un cutremur cu magnitudinea de 6,8 a lovit regiunea Niigata în nordul Japoniei, omorând 65 de persoane şi rănind peste 3000.

Cel mai mortal cutremur din această ţară, cu o magnitudine de 7,3 grade, a lovit oraşul Kobe în 1995, omorând peste  6400 de persoane.

Update 1

Cutremurul a avut loc în zona Insulelor Ryukyu din Japonia. Agenţia de Meteorologie Japoneză menţine în viguare avertizarea de tsunami şi recomandă populaţiei din Insulel Okinawa să evacueză zona de ţărm conform CNN World.

Cutremurul s-a produsl la 85 de kilometri distanţă de Okinawa la o adâncime de 10 km.

20.000 de soldaţi aparţinând armetei Statelor Unite se află într-o bază militară în apropiere de Okinawa

Update 2

Agenţia de Meteorologie Japoneză a evaluat cutremurul la o magnitudine de 6,9 grade pe scara Richter şi a ridicat alerta de tsunami conform agenţiei de presă Reuters.

Oficiali ai poliţiei şi pompierilor din Okinawa citaţi de aceaşi agenţie de presă au anunţat că nu există daune materiale importante sau persoane afectate.

UBB Radio

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts