UE îi transformă pe şomeri în afacerişti

UBB Radio UE

Uniunea Europeană intenţionează să ofere 45.000 de micro-împrumuturi, persoanelor care şi-au pierdut locul de muncă în urma disponibilizărilor cauzate de criză.

Potrivit oficialilor  UE pentru protecţie sociala şi angajări s-a decis ca valoare la care se ridică aceste micro-întreprinderi să nu depăşească suma de 25.000 de euro. Comisarul european pentru Protectie Sociala si Angajari, László Andor, a estimat că acţiunea va încuraja activităţile de antreprenoriat în Europa, potrivit acestuia,  împrumuturile vor fi acordate în următorii opt ani. Persoanelor care vor beneficia de acest sprijin, nu numai că li se va acorda acest împrumut, dar vor avea de asemenea la dispoziţie programe de instruire, de mentorat şi asistentă tehnică pentru a pune la punct un plan de afaceri, acesta va fi realizat în colaborare cu Fondul Social European.

Potrivit ultimelor estimări ale Comisiei Europene, 99 la suta din initiativele în afaceri din Uniunea Europeana sunt intreprinderi mici, iar o treime din acestea sunt înfiinţate de şomeri.

Cristina Antonescu

Foto: europa.eu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts