Ubbots a ajuns la cea de-a cincea ediţie

Din oraş Educaţie

Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyiai  organizează cea de-a cincea ediţie a Ubbots – Ziua roboţilor inteligenţi. În cadrul evenimentului vor fi prezentate proiecte ale studenţilor din anul 3.

“EcoSorter” – robotul care sortează gunoiul menajer şi “SkyWasher” – robotul care spală geamurile vor putea fi admirate la admirate la Ubbbots 2012.

“EcoSorter” –  este util deoarece reuşeşte să stabilească categoria corectă din care face parte un obiect menajer şi anume plastic sau metal, iar acest lucru poate veni în ajutorul firmelor de salubrizare ţinând cont că ele colectează plasticul şi metalul în acelaşi container.  În funcţie de tipul obiectului găsit, EcoSorter îl va prinde, ridica şi depozita în containerul corespunzător. Robotul a fost realizat de către Ovidiu Pârvu, Rareş Dragomir, Barnabas Szekely şi Kristian Szabo.

Spre deosebire de“EcoSorter”, cel de-al doilea proiect al studenţilor din anul 3 ai Facultăţii de Matematică şi Informatică,  “SkyWasher” este un robot care ajută la curăţarea geamurilor dintr-o clădire care sunt greu accesibile sau care se află la o mare altitudine. Platforma capabilă să se deplaseze în zbor şi să ajute la spălarea geamurilor este dotată cu un giroscop, accelometru, senzori de distanţă, dar şi două camera video. Echipa care a lucrat la acest proiect este formată din Andra Dâncu, Bogdan Melinescu, Vlad Cristea şi Dorin Danciu.

Cei interesaţi de cele mai noi invenţii pot participa la acest eveniment pe data de 4 martie, începând cu ora 12:00 în clădirea Campus ISE, parter, str. Teodor Mihali 58-60 din Cluj-Napoca.

____________

Andreea Stăicuţ

Foto: cs.ubbcluj.ro

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts