UBB, prima universitate din România în clasamentul global al universităților

Educaţie UBB

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca ocupă prima poziție din România în clasamentul global al universităților, conform Center for World University Rankings (CWUR).

Potrivit clasamentului, UBB se află pe poziția 802 între cele 18.000 de universități din lume analizate de către CWUR.

“Faptul că suntem din nou prima universitate din ţară inclusă în clasament, dar mai mult decât atât, faptul că suntem între primele 1.000 de universităţi din lume dintr-un total de 18.000 de instituţii academice evaluate dovedeşte încă o dată nivelul ridicat al calităţii actelor de educaţie şi de cercetare de la Universitatea Babeş-Bolyai. Iată că avem din nou confirmarea gradului ridicat de încredere şi performanţă de care se bucură universitatea noastră, care a reuşit din nou să surclaseze universităţi cu bugete considerabil mai mari decât al nostru”, a declarat, potrivit comunicatului,  prof. univ. dr. Daniel David, prorector UBB.

Indicatorii pe baza cărora se realizează clasamentul global sunt: calitatea procesului educaţional, inserţia absolvenţilor pe piaţa forţei de muncă, rezultatele activităţii de cercetare, calitatea, numărul şi impactul publicaţiilor ştiinţifice.

Performanța aceasta vine să completeze rezultatele recente conform cărora, Universitatea Babeș-Bolyai s-a aflat în clasamentul Times Higher Education-Emerging Economies, dedicat economiilor emergente, fiind prima din România şi pe poziţia 162 din 378 de universităţi analizate, dar şi în clasamentul Times Higher Education-New Europe, prima în ţară şi pe locul 17 din 53 de universităţi incluse în clasament.

(CWUR) Center for World University Rankings este una din cele mai mari organizații consultative în doemniul educației universitare globale, clasamentele sale fiind recunoscute pentru gradul ridicat de obiectivitate, transparență și consistență.

Gheorghița Boriceanu / Sursa foto: clujtravel.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts