UBB a ajuns în top 100 universități din lume la dezbateri academice

UBB UBB Radio

Sediul central UBBUniversitatea Babeş-Bolyai (UBB) ocupă locul 81 în clasamentul universităţilor din lume  la dezbateri academice.

Această poziție a fost obținută în urma activității Clubului de dezbatere și comunicare al centrului Lingua, care a reprezentat anul trecut Universitatea Babeş-Bolyai la patru evenimente semnificative pe plan internaţional.

Printre acestea se numără: training-ul  şi competiţia de dezbateri YALE versus UBB, unde au participat invitaţi de prestigiu de la Universitatea YALE (SUA), turneul internaţional organizat de Universitatea Yeditepe din Turcia (YEDITEPE OPEN), care a avut loc în luna iunie, European Universities Debate Championship, s-a desfășurat în Marea Britanie și Worlds Universities Debate Championship, organizat în luna decembrie de Universitatea Koç din Turcia.

Centrul Lingua continuă să promoveze dezbaterile academice și în acest an, întâlnirile săptămânale din cadrul Clubului de dezbatere și comunicare, pregătesc studenţii în vederea participării la competiţii naţionale şi internaţionale de dezbateri.

Dezbaterile academice reprezintă un element important în contextul universitar, acestea au  rolul de a dezvolta deprinderi de comunicare şi argumentare în rândul studenţilor. Pe plan internaţional, printre universităţile care promovează aceste activități se numără Harvard, Yale, Cambridge şi Oxford.

Cristina Antonescu

Foto: Alina Mihuț

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts