Transportul interspitalicesc al pacienţilor a fost reglementat de Ministerul Sănătăţii

Sănătate UBB Radio

Transportul interspitalicesc al pacienţilor a fost reglementat de Ministerul Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a semnat Ordinul prin care este reglementat modul în care se face transportul pacienţilor care nu se află în stare critică, precum şi decontarea acestuia.

Astfel, transportul între unităţile sanitare publice a pacienţilor care nu necesită asistenţă medicală avansată se va efectua fără adăugarea de costuri suplimentare, aşa cum se întâmplă în present. De asemenea, serviciilor publice de ambulanţă li se interzice taxarea pacienţilor pentru efectuarea unor transporturi interclinice necesare îngrijiri acestora

“Anul acesta avem nevoie de măsuri rapide pentru stoparea pierderilor din sistemului sanitar şi eficientizarea acestuia. Este nevoie de reaşezarea serviciilor din punct de vedere financiar. Din această perspectivă avem nevoie de un sistem medical unitar. Nu este normal ca unele servicii să fie suprataxate fapt pentru care vom corecta aceste situaţii”, a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Măsura era necesară deoarece, în lipsa unor reglementări exprese în acest domeniu, au fost semnalate de către unităţile sanitare, în ultima perioadă, mai multe situaţii  în care serviciile publice de ambulanţă solicitau pentru realizarea transportului sanitar neasistat, sume importante, chiar şi de 400 lei pentru distanţe mici, se arată în comunicatul remis de Ministerul Sănătăţii.

Mara Rusu

Foto: www.112.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts