U Cluj, doar remiză cu Unirea Tărlungeni

Din oraş Sport

20151125_170120

Universitatea Cluj a remizat cu Unirea Tărlungeni în această seară pe Cluj Arena. Scorul a fost unul alb, 0-0, iar meciul a contat pentru etapa a 16-a din seria a doua a ligii secunde.

Începutul de meci a fost unul liniștit, în care Universitatea a dominat teritorial, dar fără a-și face vreo ocazie de poartă. Prima oară când “studenții” au creat panică în defensiva oaspeților a fost în minutul 24. Lorant Kovacs a reluat frumos, din foarfecă, un pic pe lângă poarta lui Muțiu, dar jucătorul clujean fusese anterior surprins în offside. În minutul 30, Răzvan Greu putea să deschidă scorul pentru gazde când a executat un corner direct pe poartă, dar portarul celor de la Unirea Tărlungeni a respins excelent de sub bară. Peste doar un minut, Kovacs a recentrat o minge către Crișan, dar lovitura de cap a acestuia din urma a fost reținută de Muțiu. În minutul 38 a avut loc cea mai mare ocazie pentru “studenți”. Același Răzvan Greu a primit o pasă excelentă. Acesta a rămas singur cu portarul oaspeților, l-a driblat, dar șutul său spre poarta a fost respins de pe linia porții de către Vlăsceanu.

Clujenii au început bine repriza a doua, preluând controlul mijlocului terenului, dar cei de la Unirea Tărlungeni au fost mai incisivi și au trecut de două ori pe lângă gol în doar două minute. Mai întăi, în minutul 52 Petrean a fost angajat în marginea careului și a incercat să marcheze cu un lob, dar portarul Universității, Niczuly a fost la post și a reținut. Apoi, în minutul 54, Forika a reluat cu capul dintr-o poziție ideală, însă mingea s-a dus doar câțiva centimetri peste transversala porții aceluiași Niczuly. Până spre finalul meciului, “studenții” au continuat să preseze, dar fără a-și crea ocazii importante de gol. Finalul partidei a fost unul încins, pentru că în ultimul minut al meciului Răzvan Greu a căzut în careul oaspeților după un duel cu un fundaș advers. Arbitrul partidei, Sergiu Popa a decis că a fost simulare și în consecință, i-a acordat al doilea cartonaș galben lui Greu, ceea ce a însemnat eliminarea fotbalistului gazdelor. La finalul partidei, centralul a fost escortat de stewarzi în afara stadionului, pentru a scăpa de furia jucătorilor și oficialilor lui “U”.

Acest meci a marcat și aniversarea de 96 de ani a clubului Universitatea Cluj. În cinstea acestui lucru, fanii lui “U” au adus un banner pe care erau inscripționate cuvintele spuse de fondatorul clubului, profesorul Iuliu Hațieganu: “Scopul nostru nu este acela de a crea campioni, ci oameni sănătoși. Nu record, ci armonie, nu ură, ci camaraderie; nu victorie personală, ci victoria națiunii; nu speculă, ci jertfă”. Acest mesaj a fost completat de fanii “U”: “Principiile lui Hațieganu enumerate, de 96 de ani le concretizăm prin fapte”.

În urma acestui rezultat, U Cluj rămâne pe locul 9 cu 23 de puncte, aflându-se la 5 lungimi distanță de locul 6, ultima poziție care asigură poziția în play-off la sfârșitul sezonului regulat.

20151125_185102 20151125_18520820151125_184903 Gabriel Bucşa

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts