U BT- Cluj-Napoca – CSU Sibiu 94-89. Clujenii câștigă primul meci al finalei mici după un meci spectaculos împotriva rivalilor de la CSU Sibiu

Sport

U BT-Cluj Napoca a învins, duminică seară, pe teren propriu pe CSU Sibiu, cu scorul de 94–89 (45-48), în primul meci al finalei mici a Campionatului Național de baschet, ediția 2017-2018.

Gazdele au început în formula: Watson – Kuti – Rasic – Sakic – Barro, în timp ce oaspeții au aliniat primul 5 astfel: Laser – Dragoste – Kinnard – Pratt – Cooper.

Sibienii au început mai bine partida, iar la sfârșitul primului sfert conduceau cu scorul de 31-20, cel mai bun marcator, fiind Laser cu 9 puncte, urmat de Cooper și Kinnard cu câte 8, de la clujeni singurul care a ieșit în evidență a fost Barro cu 9 puncte.

În al doilea sfert, clujenii au reușit să reducă din diferență după un joc colectiv mult mai bun decât cel din primul sfert, astfel scorul la pauză a arătat 48-45 pentru vizitatori.

U BT-Cluj a reușit să  treacă la conducerea meciului chiar pe finalul sfertului 3, avantajul fiind unul minim, 68-67.

Ultimul sfert al meciului, le-a consolidat avantajul, dar și victoria celor de la Cluj, după un sfert din nou foarte strâns.

Cel mai bun om al meciului a fost desemnat, Aleksandr Rasic de la U BT-Cluj cu 23 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, în timp ce Drungilas cu 17 puncte de pe bancă, împreună cu Barro, Watson și Torok cu câte 13 puncte au fost cei mai buni marcatori din partea echipei câștigatoare.

Monyea Pratt a fost cel mai bun om al Sibiului cu 22 de puncte, 8 pase, 6 recuperări și 4 intercepții dar și cu 7 mingi pierdute. Cooper și Laser au marcat și ei 21 de puncte, iar Kinnard a contribuit cu 17 puncte.

Câștigătoarea finalei mici se va decide într-o serie din 3 meciuri, iar următorul meci al finalei va avea loc la Sibiu, miercuri 6 iunie de la ora 18.00, iar dacă va fi nevoie de un an al treilea meci, echipele se vor întoarce pe 9 iunie la Cluj.

– Andrei-Ionuț Bocancea / Sursa fotografiilor: Krisztian Bucsi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts