U BT Cluj-Napoca – BCMU FC Argeș Pitești 106–104 (89-89) Meci senzațional în inima Ardealului, după o repriză suplimentară

Sport

U BT Cluj-Napoca a învins luni seară pe teren propriu cu scorul de 106-104 (89-89), după o repriză suplimentară, pe cei de la BCMU FC Argeș Pitești, în etapa a 6-a din Faza a doua a LNBM.

U BT a început meciul cu următorul 5: Mureșan, Dorsey, Dykes, Torok și Washburn, în timp ce oaspeții din Pitești au început cu următorii jucători pe parchet: Carson, Jeremic, Ciotlăuș, Bishop și Sturanovic.

Primul sfert al partidei a fost unul echilibrat, oaspeții de la Pitești conducând la o diferență de un punct, 20-19, iar jucătorii ce s-au remarcat în primul sfert au fost Carson de la piteșteni și Washburn de la echipa clujeană.

La pauza mare, U BT a preluat conducerea partidei chiar în ultimele 7 secunde a sfertului printr-o triplă al lui Calicenco, astfel scorul arată astfel 41-40, pentru echipa din Cluj. Washburn și Dorsey cu câte 10 puncte de la echipa gazdă au fost cei mai buni marcatori, în timp ce de la oaspeți Carson cu 9 puncte și Jeremic cu Korniienko au marcat câte 8 puncte.

Rezultatul meciului la finalul sfertului al treilea arătă astfel, 69-65 pentru echipa gazdă și asta grație lui Kyndall Dykes care a marcat 13 puncte în acest sfert.

Început dezastruos pentru U BT în ultimul sfert al partidei și un început perfect pentru piteșteni, cu un parțial de 8-2 în primele 2 minute ale sfertului, oaspeții conduceau cu 75-71.

Finalul meciului a fost unul interzis cardiacilor, cu 2 minute înainte de finalul partidei se părea că victoria a fost asigurată de către cei de la BCMU Pitești conducând în acel moment cu 87-79, însă au urmat 4 atacuri ratate de cei de la Pitești, iar cei de la Cluj au profitat, iar Kuti Nandor, shooting-ul guard-ul echipei din Cluj a reușit 4 puncte vitale în mai puțin de 10 secunde.

Punctele ce au adus egalarea la 89 au fost marcate printr-o gafă al lui Jeremic care a alunecat sub coșul propriu, iar Kuti care marcase cu o secundă în urmă, încă un coș de 2 puncte a fost pe fază și a recuperat și a adus egalarea și totodată și scorul final din timpul regulamentar, 89-89.

Meciul așadar s-a dus într-o repriză suplimentară de 5 minute, iar aici din nou vedeta celor din Cluj, Dykes a strălucit și a marcat 7 puncte aducând într-un final o victorie muncită celor de la U BT, scor 106-104.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost de la gazde: Dykes și Dorsey cu câte 21 puncte și Washburn cu 14 puncte, iar de la oaspeții au strălucit Carson 29 de puncte, Jeremic 19 puncte, Korniienko și Sturanovic 13 puncte.

Cele două echipe se vor duela și miercuri, 13 martie în sferturile Cupei României de la ora 19, tot în sala BT Arena din Cluj Napoca.

Mihai Silvășan, antrenor principal U BT Cluj-Napoca a declarat la final:

Articol realizat de Andrei-Ionuț Bocancea / Fotografii realizate de Krizstian Bucsi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts